Nyhed | 12.10.2017 Se alle nyheder >

Den internationale verdenskonference - Round Square 2017 – Sydafrika & Botswana

Kære Herlovianerforældre,

Mit medlemskab i Round Square komitéen har siden udvælgelse været vildt spændende. Round Square har givet mig muligheden for at springe ud i noget nyt. I starten havde jeg ikke engang overvejet at søge ind i komitéen. Det var min lillebror Carl-Johan, som gjorde mig opmærksom på muligheden og nominerede mig. Det er jeg meget taknemmelig for. Round Square har åbnet mine øjne for hvor interessant det er, at få kontakt til så mange forskellige elever fra andre kulturer og nationaliteter. Det lyder så nemt og enkelt, men det interessante er, at fornemme hvor mange nuancer der fx er at skulle samarbejde på tværs.

Jeg har især lært 3 ting af mit medlemskab af Round Square:

1.    At man skal gribe muligheden for at ’komme ud og møde’ en fremmed kultur.

2.    Venskaberne på kryds og tværs af nationaliteter er fuldstændig unikke.
Jeg har aldrig mødt så mange forskellige mennesker, der dansede så forskelligt. Indisk og amerikanske tophits er ikke de samme og dansestilen meget forskellig;)  


3.    Det bedste ved at rejse ud med Round Square var at opleve, hvor meget vi fik tilbage, når vi gav af os selv. Børnene vi mødte var den største oplevelse i Syd Afrika.

Grib muligheden
Når man rejser med Round Square er det ikke hygge med mor og far på liggestolene eller planlagte familieture og ’hvad har du lyst til på menukortet’. Man har i høj grad selv et ansvar for at være med til at planlægge og tilrettelægge rejsen. Det har været rigtig sjovt og også hårdt. Her spiller Ann Hansen en helt afgørende rolle. Uden hendes gode (og skøre;) initiativer og gode energi, havde vi aldrig turde at udfordre os selv og lære på den måde vi har lært. Hvert år kan Round Square-elever på Herlufsholm få muligheden for at deltage i en konference – regionalt eller internationalt. En konference som handler om at ryste nationaliteter sammen. 180 skoler sammen prøver at gøre en forskel og i år afholdtes konferencen i et af de lande der måske har mest brug for en hjælpende hånd – I Syd Afrika og Botswana.

Jeg var ekstremt interesseret i konferencen og der gik ikke længe før jeg besluttede mig for, at dette var min chance for at skabe indflydelse vegne af Herlufsholm og prøve at gøre et godt indtryk på en ny kultur jeg aldrig før havde oplevet.
Det var lidt for spændende at ansøge – jeg var temmelig bekymret for, om jeg var en af de heldige, der blev udvalgt. Men heldigvis fik jeg en plads.

Venskaberne
Vi tilbragte vores første nat i Johannesburg på African Leadership Academy, rejste efterfølgende til Botswana på safari i 5 dage og afsluttede sidste uge på Bridge House College til selve konference ugen hvor vi har etableret venskaber for livet.
Konferencen har været det vildeste jeg har oplevet. Jeg nød hvert eneste sekund af vores ellers pakkede program, og jeg vil med sikkerhed tilbage en anden gang. Et af højdepunkterne var, da vi sang ”Here comes the sun” i vores herlovianer-delegation foran alle. Det at mærke åbenhed i forhold til indisk, amerikansk, dansk, afrikansk, engelsk musik er ret sjovt. Jeg var for eksempel ikke klar over, at der var så mange måder at danse på. Og jeg har heller aldrig hørt så mange udgaver af Ed Sherans megahit: Shape of You. Jeg skulle hilse at sige, at det også kan spilles med fuld hammer på indisk rytme.

Det at give er det bedste
Hvert minut af min rejse har været en oplevelse og jeg har lært ekstremt meget.

Min bedste oplevelse fra turen, er tiden vi tilbragte med afrikanske børn. De er de mest imødekommende og sødeste børn, jeg nogensinde har mødt. Der er kram i massevis og jeg nød sådan at være en del af en Service Day som Bridge House holdt. Vi tilbragte en hel dag sammen med børnene. Vi så først i townships hvordan de boede, og så lavede vi efterfølgende lege og forskellige aktiviteter med dem. De har så sindssygt meget energi, så der var gang i den. Inden turen havde vi også købt en del små gaver til børnene – ikke noget fint bare en masse farver, små bøger, sjove ting og Tiger-butikken i Hellerups helt store udvalg i dimser og farverige legeting var med i min kuffert.Da jeg kom hjem spurgte mine forældre mig, om jeg havde fået givet alle gaverne til børnene. Men børnenes lærere sørgede for at tage imod gaverne og selv give dem videre til børnene, så det ikke blev en situation a la at vi kom på besøg og ’gav dem ting’, så de skulle tro, at hver gang vi viste os, ville der være gaver. Det virkede rigtig fint og var noget vi ikke var klar over på forhånd. Det er også en af de ting jeg lærte i Syd Afrika.

At det at være ”givende” er mange ting. Det allervigtigste at give af er sig selv.

South Africa… what a journey, I will see you again.

Clara Elisabeth Wedell-Wedellsborg 2.A.

Clara1

Clara2

Webdesign og programmering | Synergi Webbureau Reklamebureau Besøg Herlufsholm.dk Kontakt Herlufsholm Søg på siden
Persondata information