Nyhed | 25.01.2019 Se alle nyheder >

Vi går til Bord

Kære forældre.

I den kommende tid inviteres du, rent visuelt, med når eleverne går til Bord.

Formålet er, at vise et bredt udvalg af den mad, som eleverne tilbydes i deres hverdag på skolen.

Ikke alene har Herlufsholm nemlig fokus på at servere en kost der tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens 10 kostråd og som er med til at udvikle elevernes vaner, vi har også nøje planlagt hvordan maden præsenteres for eleverne.

Når dørene åbnes til spisesalene, møder eleverne som det første på buffeten udvalget af grøntsager, herefter kommer tilbehøret, eksempelvis ,ris, pasta eller kartofler. Og til slut kommer kødet. Vi sikrer os, at der er skiltet tydeligt såfremt maden indeholder eksempelvis nødder.

Lige inden servering briefer det ansvarlige køkkenpersonale i spisesalene hinanden om dagens menu og indhold. Det betyder at samtlige medarbejdere i spisesalene er klar til at svare på spørgsmål om menuen samt være behjælpelige med hvilket mad der kan anbefales til eksempelvis vegetarer og veganere.

For at undgå madspild byder frokost buffeten, ud over dagens menu, også ofte på "rester" fra aften bordet dagen før. Dette er dog udelukkende mad, der ikke i forvejen har været på bordet, men kun er tilberedt og er til overs.

Eleverne har stor medindflydelse på menuen. Ofte om fredagen er menuen opstået ud fra elev ønsker.

Du kan læse mere om Herlufsholms madplaner samt finde ugens aktuelle menu HER

Klik på nedestående billede og nyd en kort video, der giver et indblik i et udvalg af den mad, der er serveret her i starten af 2019. 

 

Billde1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign og programmering | Synergi Webbureau Reklamebureau Besøg Herlufsholm.dk Kontakt Herlufsholm Søg på siden
Persondata information